SOSU-praktik

Foto: Middelfart Kommune

Vi prioriterer dig og din læring

Når du uddanner din inden for social- og sundhedsområdet, så skal du ud i praktik. Det betyder, at du skal have en uddannelsesaftale med en kommune.

Middelfart Kommune havde i 2022 ca. 150 elever på social- og sundhedsområdet. Vi sætter en ære i at lave gode uddannelsesforløb, hvor du kommer rundt på forskellige praktiksteder og får mulighed for at dyrke alle hjørner af faget. Vi har samtidig lavet et uddannelsesteam, der støtter op om vores elever gennem hele deres uddannelsesforløb.

Fuldtids vejledere – der kender dig

Uddannelsesteamet i Middelfart Kommune består af uddannelsesleder, uddannelseskoordinator, administrativ medarbejder, samt 6 fuldtidspraktikvejledere. Fuldtidspraktikvejlederne følger dig gennem din uddannelse hos os. Det betyder, at der altid er en person, som kender dig rigtig godt, og som hjælper dig på vejen til at opnå dine faglige mål og udvikle dine personlige kompetencer.

Tryghed og læring

Vi har fokus på at skabe gode praktikoplevelser for alle, og på alle vores oplæringssteder er der mentorer, som sammen med dine faglærte kollegaer sparrer med dig under dit oplæringsophold.

Mentorerne på oplæringsstederne har en særlig rolle og et særligt ansvar for dig som elev. De tager imod dig og sørger for, at du får en god start og introduktionsperiode. De hjælper med at udvælge de borgere, som du følger under dit oplæringsophold, og du kan bruge dem som en ekstra sparringspartner.

Middelfart Kommune sætter vi en ære i at skabe gode praktikoplevelser, hvor der er plads til, at en elev kan få lov til at være elev.

Det betyder, at der i løbet af arbejdsdagen er plads til at vende dagens oplevelser – og sparre med dine kollegaer. Du kommer til at arbejde med rigtige mennesker og udføre rigtige opgaver i et trygt miljø, hvor der vil være fokus på læring i dit tempo.

Mulighed for løn under hele din uddannelse

Som elev i Middelfart Kommune har du mulighed for at få løn under hele din uddannelse til social- og sundhedsassistent eller -hjælper, altså også når du går på grundforløbet.

Der er også forskellige muligheder for, at du kan opnå voksenelevløn eller voksenlærlingeløn, såfremt du er over 25 år.

Vil du være elev hos Middelfart Kommune?

Vores uddannelseskonsulent er klar til at hjælpe og guide dig i dit valg. Kontakt Maja Barstad på maja.mariebarstad@middelfart.dk

 

Luk alle
Åben alle

Der er jobgaranti i Middelfart kommune for alle SOSU-elever. Jobgarantien er en mulighed, som du kan gøre brug af, såfremt du ikke efter endt uddannelse opnår job på egen hånd. Jobgarantien dækker over midlertidige stillinger af minimum 3 måneders varighed.