Bemærk, der sættes cookies fra videoudbyderen ved afspilning af denne video.

Hør Lene Munk Larsen, pædagogisk konsulent på Social- og Sundhedsskolen Fyn, fortælle om den nye digi-tech uddannelse som social og sundhedsassistent.

 

En uddannelse med fokus på velfærdsteknologi

Som digitech-elev bliver du uddannet social- og sundhedsassistent – med et særligt fokus på velfærdsteknologi og innovation.
Som digitech elev bliver du undervist i at nytænke måder at arbejde på - og har stor frihed til at være nysgerrig og undersøgende i at nå målet.

Digitech-linjen er kommet til som en mulighed, fordi der hele tiden udvikles nye teknologier, der kan understøtte borgere, som har brug for hjælp. Det betyder, at vi på alle områder arbejder med at finde gode og meningsfulde løsninger – og som digitech elev får du særlige forudsætninger for at være med til at finde de løsninger, der indfrier borgernes forventninger om at have adgang til digitale løsninger og teknologier, der giver dem større fleksibilitet og uafhængighed.

Hvis du vælger DigiTech, når du skal uddanne dig til social- og sundhedsassistent, får du den samme uddannelse som almindelige assistenter, men alle fagene får en digital drejning, og der er særlig fokus på velfærdsteknologi. Efter endt uddannelse får du samme autorisation og kan søge stillinger på samme vilkår som andre assistenter. Men du kan tilbyde din kommende arbejdsgiver nogle nye kompetencer og færdigheder.

Formålet med uddannelsen:

  • At øge rekrutteringen til SOSU-faget ved at udbyde en teknisk og innovativ uddannelse, der uddanner eleverne til teknologiambassadører
  • At uddanne medarbejdere med kompetencer til at være medvirkende til at fremtidssikre den digitale udvikling i kommunerne, sundhedsvæsenet og samfundet
  • At understøtte et kompetenceløft hos alle medarbejdere og give fremtidige medarbejdere særlige forudsætninger for at medvirke ved implementering af nye teknologier og digitale miljøer
  • At uddanne medarbejdere med særlige kompetencer til at understøtte borgerens ønsker om brug af teknologi med det formål at opnå større fleksibilitet og uafhængighed

 

Vil du vide mere om at uddanne dig i Middelfart Kommune?

Uddannelseskonsulent Lis Rasmussen er klar til at svare på dine spørgsmål og guide dig videre. Kontakt Lis på Maja.mariebarstad@middelfart.dk og bliv ringet op.

Luk alle
Åben alle

Der er jobgaranti i Middelfart kommune for alle SOSU-elever. Jobgarantien er en mulighed, som du kan gøre brug af, såfremt du ikke efter endt uddannelse opnår job på egen hånd. Jobgarantien dækker over midlertidige stillinger af minimum 3 måneders varighed.